PENJAGA MASA...

SEKAPUR SIRIH PEMBUKA BICARA

Assalammualaikum saya ucapkan kepada sesiapa sahaja yang melawati blog saya. Tujuan blog ini dibina adalah untuk kita sama-sama berkongsi pengalaman dalam bidang penulisan yang mana ia merupakan satu bidang pembinaan ukhwah insani yang sangat tinggi. Pada masa kini, negara kina sudah ketandusan penulis remaja yang mana mereka inilah yang boleh mencorakan pemikiran remaja yang seumur dengan mereka. Pada masa kini juga kita dapat lihat bagaimana gejala sosial dikalangan remaja semakin menular bagaikan akat marina di hutan khatulistiwa. Oleh yang demikian, sebagai penulis muda yang akan mencorakan negara mereka mempunyai tanggungjawab yang begitu besar untuk sama-sama menjadikan bidang penulisan sebagai medium untuk kita membantu mengurangkan gejala sosial yang semakin tenat pada masa kini Sekian dahulu warkah ini daripada saya.......

MINGGU PENULIS REMAJA

MINGGU PENULIS REMAJA
BERSAMA SN S.OTHMAN KELANTAN

di malam penutup MPR 2006

BOLEH MAIN GAME KAT SINI...

Wednesday, March 7, 2007

Ketibaan si Muda Lela di UPM

Ketibaan si Muda lela di UPM sangat di nantikan oleh 2 orang jejaka teruna yang senantiasa menanti ketiabaannya yang selalu termanggu di sudut kerisauan jika si muda lela merasakan dirinya tidak mendapat tempat di menara gading yang penuh dengan tumbuh-tumbuhan.
2 jejaka itu keriangan apabila wajahnya muncul dihadapan si teruna dengan membawa lembu hitamnya yang bernama GEN 2. UPM mengamit kedatangannya dengan terbuka disitulah si teruna dara mendapat pancaran kegembiraan di wajah si muda lela apabila keluar dari pengankutannya.
Disitulah bermula perjalanan si muda lela dalam impianya menjadi seoarang pengajar yang mendidik anak bangsa. Situlah juga 2 teruna itu akan bersama mengorek ilmu yang belum habis dicari dalam dunia pena.